Municipiul Onești în parteneriat cu Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Onești, anunță finalizarea cu succes a proiectului „ Reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică – SPITAL MUNICIPAL Sf. Ierarh Dr. Luca ONEȘTI, Cod SMIS 118007 „, în baza Contractului de finanțare nr. 3248 din 01.10.2018, încheiat între: SPITALUL MUNICIPAL „SF. IERARH DR. LUCA” ONEȘTI și UAT MUNICIPIUL ONEȘTI, în calitate de Beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și Organismul Intermediar, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1- Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructuri publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.
Proiectul a presupus lucrări de reparații și consolidare, modernizare și eficientizare energetică a corpului de clădire cu funcțiunea de spital A1.17(C17) și a clădirii centralei termice AI.16(C16), din cadrul incintei SPITALULUI MUNICIPAL Sf. Ierarh Dr. Luca ONEȘTI, localizat în jud. Bacău, Mun. Onești, Str. Perchiului, nr. 1.
Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, îmbunătăţirea calităţii spatiilor în care se acorda asistenţă medicală prin asigurarea unor condiții mai bune de confort interior, reducerea consumurilor energetice și scăderea emisiilor poluante.
Obiectivele specifice:
1.Obținerea unui consum de energie primară realizat din surse regenerabile de cel puțin 30% din consumul anual specific de energie primară.
2.Scăderea emisiilor echivalent CO2 (kgCO2/m2/an) cu 57,94%
3.Reducerea consumului anual specific de energie primară (utilizând surse neregenerabile fosile) (KWh/m2/an) de 64,89%.
Prin intermediul proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
– Scăderea consumurilor de energie pentru încălzire, preparare apa caldă menajeră şi iluminat, creșterea calităţii serviciilor spitalicești şi a confortului pacienților şi al personalului medical. S-au obţinut astfel atingerea unor standarde cât mai înalte pentru cerințele de rezistenţă şi stabilitate, siguranța în exploatare, igiena şi sănătatea oamenilor, izolarea termică, hidrofuga şi economia de energie.
Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020