VIDEO Spectaculos! Firma lui Umbrărescu rupe norii la Autostrada Moldovei. Progres de peste 30% în doar cîteva luni

UMB așterne stratul de bază de asfalt pe primii 3 kilometri între Buzău și Focșani pe Autostrada Moldovei la doar câteva luni de la începerea lucrărilor, iar la Focșani (lotul 4) progresul fizic pe șantier este de 30-40%, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, după verificarea loturilor 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău – Focșani.

Lotul Mândrești Munteni – Focșani Nord are aproape 10 kilometri și a fost proiectat cu o ocolire a municipiului Focșani pe latura de Est, deviere căreia i s-a spus „cocoașa” de la Focșani. Contractul de execuție (Fidic Roșu, doar execuție) a fost semnat cu UMB la începutul lunii septembrie 2022, iar la scurt timp constructorul a intrat în teren.

Loturile 1 și 4 ale Autostrăzii A7 Buzău – Focșani au o perioadă de execuție de 20 de luni, în timp ce loturile de mijloc (67 km) 26 de luni.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei fără TVA, iar contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste Râmnicu Sărat și DN22.

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), iar pe acest tronson vor fi construite 18 poduri și un pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste pârâul Ramna. Pentru ambele loturi durata de execuție este de 26 de luni.

De la Ploiești la Buzău pe primele trei loturi ale Autostrăzii Moldovei Pizzarotti-Retter și Coni-Trace sunt întârziați, iar lotul 3 încă nu are contract semnat. De la Buzău la Pașcani (10 loturi și aproape 250 km) toate contractele sunt semnate cu UMB. Se așteaptă eliberarea autorizației de construire și pe Lotul 3 Bacău – Pașcani precum și pe Loturile 2 și 3 Focșani – Bacău.

Distribuie articol
comentezi?!