VIDEO&FOTO/Imagini spectaculoase cu un grup de capre negre surprins de un oneștean la Cascada Buciaș, Mănăstirea Cașin

Oneșteanul Cătălin Stanciu a postat pe pagina sa de Facebook și pe TikTok mai multe imagini spectaculoase   și un filmuleț în care a surprins un grup de capre negre la Cascada Buciaș, de pe raza comunei băcăuane Mănăstirea Cașin.

cn1Capra neagră își face rareori simțită prezența, lăsând o impresie puternică asupra celor câtorva norocoși care reusesc să âi zărească silueta pe crestele înalte ale munților.

cn2Cascada Buciaș este singura zonă din județul Bacău unde s-a instalat natural capra neagră.

cn3Specie emblematică a zonelor alpine, capra neagra (Rupicapra rupicapra) este un animal care face parte din familia Bovidae, subfamilia Caprinae. Ea poate atinge o greutate de 40-50 de kilograme, hrana  constand din măceșe alpine, muguri și vlăstari de foiase sau conifere, frunze de plante diferite și iarna din mușchi sau licheni.

cn4cn5

Situată în Munții Vrancei, aria naturală protejată Buciaș a fost desemnată ca rezervație peisagistică, principalul obiectiv fiind reprezintat de Cascada Buciaș, cu o cădere de apă de aproximativ 15 metri.

cn6

La 2,5 kilometri de aceasta cascadă, în amonte, desoperim o a doua cădere de apă denumită Cascada Fata Moartă. Rezervaţia şi Cascada Buciaş, unele dintre cele mai interesante obiective turistice ale judeţului Bacău, sunt situate la aproximativ 20 km sud-vest de Oneşti, pe raza comunei Mănăstirea Cașin.

Sursa/Facebook Stanciu Catalin

@stanciucatalin1976

♬ Munte Munte Fratioare – Argatu'

Distribuie articol
comentezi?!