Având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, când în mod tradițional crește consumul de alimente de origine animală și nonanimală, DSVSA Bacău a inițiat și derulează la nivel județean, din data de 22 martie, programul de control oficial și măsurile de supraveghere sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.
Inspectorii din cadrul DSVSA Bacau vor intensifica controalele sanitare veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.
Acțiunile vizeaza operatorii economici care desfășoară activități în domeniul:
– producerii, manipularii și comercializarii alimentelor specifice perioadei, cu accent pe unitățile de abatorizare, procesare, carmangerii şi măcelării, unități din sectorul peştelui, ouălelor, unități de comercializare a alimentelor cu amănuntul de tip hyper/supermarket, magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., depozite, unități de alimentație publică (pensiuni, restaurante, cantine, catering etc.)
– mișcarii și comercializarii animalelor vii destinate sacrificării (ovine, caprine, porcine etc.), din exploatațiile de origine către abatoarele/unitatile de taiere autorizate și a circulației cărnii rezultate din sacrificarea acestor animale, in special a carnii provenite din sacrificarea ovinelor la nivelul exploatațiilor de animale.