Obiective turisticeSTIRI SI NOUTATI

Vom avea un oraș „verde-albastru”. Patrimoniul Bacăului, salvat de Uniunea Europeană

Salvarea unor situri arheologice, a bisericilor și monumentelor istorice, amenajarea unor muzee și centre culturale din Bacău se vor putea face din fonduri europene, ca urmare a planui de acțiune elaborat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E), care a valorificat, astfel, o inițiativă a UE.

Este vorba despre proiectul „SHARE – Sustainable approach to cultural Heritage for the urban Areas Requalification in Europe”, care vizează șase țări. Al doilea pas, după elaborarea planului, a fost încheierea acordului de colaborare între Consiliul Județean (CJ) și Consiliul Local (CL) Bacău pentru promovarea și protejarea patrimoniului cultural.

„Elaborarea acestui plan a pornit de la analiza situației existente, printre problemele semnalate aflându-se lipsa unui centru istoric bine delimitat și insuficienta valorificare în scop turistic a patrimoniului cultural existent, oferta relativ redusă de activități pentru petrecerea timpului liber, dar și degradarea amenajărilor de agrement de pe malul vestic al râului Bistrița sau degradarea parțială a infrastructurii sportive, cum ar fi Stadionul Municipal, precum și lipsa unei săli polivalente pentru organizarea de evenimente de amploare”, arată Sorin Brașoveanu, președintele CJ.

Articolul integral AICI

(articol preluat de pe Deșteptarea.ro)

Vezi și
STIRI SI NOUTATI

Cu o alcoolemie de 1,07 mg/l s-a urcat la volan, a produs un accident și a fugit de la locul faptei. 4 persoane au ajuns la spital

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din Comăneşti au efectuat…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

Polițiști la datorie în noapte de Revelion

Peste 250 de poliţişti, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, suplimentar față de…
Vezi mai mult
STIRI SI NOUTATI

590 DE KILOGRAME DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTI

În perioada 30-31 decembrie a.c., poliţiştii din Bacău au indisponibilizat 590 de kilograme de…
Vezi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *