Home STIRI SI NOUTATI Educatie Vremea bilanţului la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – Oneşti

Vremea bilanţului la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – Oneşti

0
660

 

Când eram mici (noi, cei care acum suntem mari), cântam: „A venit vacanţa, cu trenul din Franţa…”. Vacanţa este pe drum. A plecat deja din Franţa. Trimitem succesele la gară, s-o întâmpine şi să-i spună că o merităm din plin. Lăsăm în urmă un an şcolar cu emoţiile, competiţiile şi împlinirile lui, ridicate, în curând, la rang de amintire.

 

Faza naţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare a adus, în primul rând, bucuria unor experienţe noi, ineditul confruntării, la un nivel mai înalt, cu elevi din toată ţara şi, pentru unii, onoarea de a se afla pe lista premianţilor. Se cuvine, însă, a-i menţiona pe toţi cei care s-au străduit şi au reprezentat Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Oneşti şi judeţul Bacău în „lupta pentru medalii”. Tocmai din judeţul Maramureş, unde s-a desfăşurat olimpiada de Resurse naturale şi protecţia mediului, elevele Alina David – clasa a XI-a C2 (profesori îndrumători: Mihaela Bucă, Georgeta Rusu şi Mirela Motea) şi Georgiana-Elena Ardeleanu – clasa a XII-a C1 (profesori îndrumători: Mihaela Bucă şi Marinela Munteanu) s-au întors, fiecare, cu o menţiune. Alin Şandru – clasa a XII-a A5 şi Marian-Cristian Moise – clasa a XI-a A5 (profesor îndrumător: Maria Pâslaru) au venit din judeţul Vrancea cu premiul II, respectiv III de la olimpiada de Construcţii şi lucrări publice. Vlăduţ-Ionuţ Palău – clasa a XI-a A3 (profesori îndrumători: Loreta Moisă, Rodica Neneciu şi Elvira Antohi) se mândreşte cu participarea la olimpiada de Mecanică din judeţul Botoşani şi speră ca experienţa dobândită să-l ajute pentru ca anul viitor să obţină cel puţin o menţiune. Din judeţul Buzău, Adrian-Vasile Lăzărescu – clasa a XI-a B1 (profesor îndrumător: Luminiţa Cristina Onofrei) se întoarce cu satisfacţia participării la olimpiada de Istorie (pentru al doilea an consecutiv), iar din judeţul Argeş – cu premiul I la Concursul de Chimie „Petru Poni” (profesor îndrumător: Zornia Roşca). Sabina-Ştefania Luca – clasa a X-a C2 (profesor îndrumător: Maria-Cristina Mitrofan) este motivată ca la următoarea ediţie a Concursului de Chimie „Petru Poni” să depăşească performanţa calificării la faza naţională şi să revină cu o menţiune sau, de ce nu, chiar cu un premiu. La Olimpiada naţională a sportului şcolar – şah a participat şi elevul Andrei-Mădălin Mărtin – clasa a XII-a B2 (profesor îndrumător: Victor-Sorin Stanciu).

 

Desfăşurată în toamnă, la Vaslui, faza naţională a concursului interjudeţean „Profizica” a adus rezultate remarcabile. Astfel, la secţiunea II (licee tehnologice), elevii pregătiţi de prof. Adriana Ciobotar au obţinut următoarele rezultate: premiul II – Alexandru-Daniel Imbrea (clasa a X-a B1), Daniel-Constantin Ungureanu (clasa a XI-a A2); premiul III – Ştefan Ghihaniş (clasa a X-a A3), Bianca-Andreea Patriche (clasa a X-a C2), Sebastian-Ioan Crîşmaru (clasa a XI-a A2); menţiuni – George Alexandru Stoleru (clasa a X-a A3), Vasile-Marius Ţiploiu (clasa a XI-a A2). De asemenea, la acelaşi concurs, Tudor-Ştefan Mocanu (clasa a IX-a A3) a obţinut premiul III, iar Fabian Tiron (clasa a XII-a A4) – o menţiune, ambii fiind îndrumaţi de prof. Daniela Fechet.

 

În luna mai a acestui an a avut loc la Iaşi faza naţională a altui cunoscut concurs,  Concursul  de fizică „Ştefan Procopiu” al elevilor români de pretutindeni, unde, la secţiunea licee economice, Georgiana Ursache (clasa a IX-a B1) a obţinut premiul II, iar Roxana Săndulache (clasa a IX-a B1) – menţiune. La secţiunea licee tehnice,  o menţiune a primit şi Bianca-Andreea Patriche (clasa a X-a C2). De pregătirea elevelor s-a ocupat prof. Adriana Ciobotar.

 

Este plăcut atunci când tragem linie şi adunăm, iar rezultatele frumoase ne bucură şi ne motivează ca anul viitor să fim mai buni, mai implicaţi, mai ambiţioşi, văzând că eforturile ne-au fost răsplătite. Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” se menţine pe un loc fruntaş în competiţia cu alte licee de profil, încrederea de care se bucură în comunitate fiind o dovadă a seriozităţii şi temeiniciei activităţii desfăşurate aici.

 

prof. Anamaria Berilă

vezi mai multe articole
Load More In Educatie

vezi si...

Marșul Absolvenților 2019. The Motans va concerta la Onești

Miercuri, 29 mai, va fi o zi importantă pentru absolvenții liceelor oneștene. Primăria mun…