Home STIRI SI NOUTATI Ziua Culturii Naționale sărbătorită și la Onești

Ziua Culturii Naționale sărbătorită și la Onești

0
236

15 ianuarie, ziua de naștere a mareului poet Mihai Eminescu a devenit din anul 2011 și Ziua Culturii Naționale. Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional.

Ziua Culturii Naționale a fost stabilită la data aniversării poetului Mihai Eminescu, in semn de respect pentru opera si contibuția acestuia la cultura noastră. În această zi au loc evenimente culturale în majoritatea orașelor din județ, pentru a marca Ziua Culturii Naționale și a lui Eminescu.

Încă de la primele ore ale dimineții la Onești a fost adus un omagiu la statuia lui Eminescu, iar la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” vor avea loc două evenimente cu ocazia acestei zile. De la ora 12.00 va avea loc un recital susținut de elevii Colegiului Național de Artă ”George Apostu” din Bacău, iar de la ora 15.00 va avea loc colocviu ”Voi sunteți urmașii Romei?” dedicat Zilei Culturii Naționale, moderat de Adina Mitroiu.

Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Culturii Naționale: ”Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naționale reprezintă nu numai o zi în care celebrăm ”Luceafărul” poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul oricăruia dintre noi”, a scris în postarea de pe pagina sa de socializare.

Ziua Culturii Naționale este sărbătorită și la Târgu-Ocna, printr-un spectacol omagial ”Dor de Eminescu”.

 

 

vezi mai multe articole
Load More In STIRI SI NOUTATI

vezi si...

De astăzi, 10 iulie, intră în vigoare restricțiile de circulație pe podul peste râul Trotuș

Astăzi, 10 iulie, cu puțin timp în urmă a avut loc o vizită pe teren la podul peste râul T…