Irina B., agent de asigurări, a fost condamnată de Tribunalul Bacău la 5 ani și 6 luni închisoare pentru escrocherii cu asigurări auto

O femeie din Bacău, agent de asigurări, a fost condamnată la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Irina B. a fost trimisă în judecată după ce a cerut și primit bani de la mai multe persoane cărora le-a promis că le ajută cu diverse probleme pe care le aveau la RAR sau la serviciul de înmatriculări și permise auto, relatează ziare.com.

Irina B., agent de vânzări care se ocupa printre altele și cu asigurările auto, a reușit să inducă în eroare mai multe persoane care au apelat la femeie ”întâmplător” în încercarea de a-și rezolva problemele legate de înmatriculări auto, obținerea permisului de conducere sau omologarea autovehiculelor aduse din străinătate.

Oamenii care aveau ceva de rezolvat rapid sau cu fentarea legii apelau la Irina B. prin intermediul cunoștințelor. Femeia era cunoscută cu relații la RAR sau la înmatriculări și permise auto în mai multe județe inclusiv în București. Clienții ei erau de regulă cetățeni care își aduceau de afară mașini cu probleme tehnice și care nu reușeau să obțină actele pe cale legală de la registrul auto. Pentru ca treaba să meargă ”unsă”, proprietarii autoturismelor îi plăteau femeii între 200 și 600 de euro.

Pe lângă acești clienți, în plasa Irinei au căzut și alți șoferi de bună credință care i-au dat bani pentru plata asigurării obligatorii, primind în schimb un document ”nașpa” care nu se regăsea și în baza de date a asigurătorilor. Unul dintre șoferi a descoperit escrocheria în momentul în care a fost implicat într-un accident rutier și chiar a avut nevoie să folosească polița de asigurare. Așa a aflat că plătise banii degeaba, în realitate mașina sa nefiind asigurată.

Irina B. a fost reclamată la poliție, iar în urma unor percheziții polițiștii au descoperit probe concludente la domiciliul ei.

Sentința Tribunalului Bacău, din 17 februarie 2023, prin care Irina B. a fost condamnată la 5 ani și 6 luni de închisoare, nu este definitivă.

(Sursa/ziare.com, foto ilustrativ)

Distribuie articol
comentezi?!