Un politist din Bacau a luat mita 500 de euro pentru a trece cu vederea un sofer baut. Este plasat sub control judiciar

Pe 27 iunie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile față de inculpatul I.M.C, agent șef principal de poliție, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, prev.de art.289 alin.1 C.penal raportat la art.6 și art.7 din legea nr.78/2000 rep.

„La data de 28.03.2023, în intervalul orar 11.00-13.00, agentul șef principal I.M.C din cadrul Poliției Dărmănești-Compartimentul rutier s-a întâlnit cu numitul Ș.C., de la care a primit suma de 500 euro pentru a urgenta soluționarea dosarului penal în care Ș.C era cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și care se afla în instrumentarea polițistului . ” se arata intr-un comunicat de presa transmis de Parchet, citat de bacau.net.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție Bacău și al Biroului Operațiuni Speciale Bacău. Punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat reprezintă o etapă procesuală necesară în vederea desfăşurării procesului penal care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă prezumţia de nevinovăţie

Distribuie articol
comentezi?!