Au crescut prețurile la medicamente. O rețetă a ajuns să coste și cu 90 de lei mai mult

Ministerul Sănătății a emis o serie de ajustări de prețuri la medicamente începând cu 1 august 2023, însă cetățenii români se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește costurile acestor tratamente. Potrivit zf.ro, costurile medicamentelor au crescut semnificativ, cu unele prețuri ajungând să fie dublate sau chiar triple față de luna anterioară.

Situația afectează în special persoanele în vârstă, care au pensii limitate. Creșterea de 100-150 de lei pe lună la o pensie de 1.500 de lei reprezintă o proporție semnificativă, de aproape 10%. În ciuda reducerilor la alimentele de bază, efectuate ca parte a unei ordonanțe de urgență guvernamentale, cheltuielile pentru medicamente cresc în mod semnificativ.

Un farmacist din Bacău a explicat că majorarea prețurilor la medicamente a fost inevitabilă, deoarece unele dintre acestea aveau prețuri mai mici decât o sticlă de suc, deși erau cruciale pentru sănătatea pacienților.

Ministrul Sănătății a confirmat că prețurile a aproximativ 3.000 de medicamente de uz comun au crescut cu până la 14% în farmaciile din România începând cu 1 august.

Distribuie articol
comentezi?!