Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului

Carburanții s-au scumpit din nou, a şasea oară de la începutul anului. De data aceasta, o majorare semnificativă faţă de ultimele – aproape 10 bani pe litru. Astfel, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei. Motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei.

Veşti proaste pentru şoferi, carburanţii se scumpesc de la o zi la alta. Acum, un litru de benzină costă între 6,43 lei și 6,73 lei., iar motorina pleacă de la 7,59 lei și ajunge la 7,84 lei. Încet, încet se apropie de 8 lei pe litru. Faţă de începutul anului, carburanţii sunt cu 60 de bani mai scumpi – adică un plin costă cu 30 de lei mai mult, după cum informează observatornews.ro.

Ar trebui să ne așteptăm la noi creșteri de prețuri la pompă în perioada următoare. Mai ales că, de pe 5 februarie, intră în vigoare un nou embargou, cel asupra carburanților produși din țiței rusesc.

Autoritățile promit că reintroduc subvenţia dacă scumpirile continuă. Experţii din energie cred că marile companii ar putea refuza să suporte o parte din compensare din profitul lor, după ce statul le-a impus taxa de solidaritate.

Distribuie articol
comentezi?!